Morotssoppa
Hej på er alla.
Idag var dagen då jag måste ha morotssoppa. Alltså den är så god att den kräver minst två tallrikar. Du äter den första tallriken för att du är så sugen och kanske hungrig, nästa tallrik äter du för att njuta av den goda smaken.
En sommardag i Järvsö för två år sedan, fick jag smaka på denna underbara rätt, sen var jag fast.
Nu tänker jag ha vänligheten att dela med mig så fler får njuta.
(ni som känner mig väl, vet att jag inte är något stort fan av grönsaker, men soppan går ner)
Morotssoppa
Ingredienser (fyra portioner)
4 rivna morötter
2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
1½ grönsaks- eller fiskbuljongtärning
400 g kräft- eller räkost
Dill efter smak
Kajennpeppar
Ev salt
2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
1½ grönsaks- eller fiskbuljongtärning
400 g kräft- eller räkost
Dill efter smak
Kajennpeppar
Ev salt
Gör så här
Smält smör, lägg i rivna morötter och låt fräsa några minuter.
Strö över mjöl och rör runt. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet.
Smaksätt med dill och kajennpeppar.
Låt koka 4 minuter.
Rör därefter ner mjukosten.
Topping: creme fraiche och kräftstjärtar.
Går utmärkt att frysa in.
Strö över mjöl och rör runt. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet.
Smaksätt med dill och kajennpeppar.
Låt koka 4 minuter.
Rör därefter ner mjukosten.
Topping: creme fraiche och kräftstjärtar.
Går utmärkt att frysa in.

Inte världens bästa eller roligaste bild, men vem orkar anstränga sig när suget efter soppa tränger på :)
Lasagne fick det bli till resten av den idag reducerade familjen, och nyss uttagen ur ugnen kom en härlig sirapslimpa. Den ska jag bjuda er på en annan dag, eftersom den är för varm för att skära och fota.
Det enda jag kan lova är att den smakar och ser ut som en köpt limpa...helt suverän med andra ord. Finns en positiv sak till. Få ingredienser behöver du!
Nu ska jag roa mig lite med att plocka undan adventsljusstakar och invänta mannen i mitt liv.
Puss och kram. Love U.
Kommentarer
Trackback