Limpa var det lovat


Först vill jag bara säga att DET ÄR INTE LÄTT ATT VARA SENIIIIL!

När jag bakade den här limpan har jag väldigt för mig att jag fotade godsaken, precis efter att jag skurit upp den och innan den skulle paketeras. Nu har jag ägnat en stor del av gårdagens kväll och denna morgon åt att rota igenom både telefon, dator och kamera. Tyvärr är jag inte lika säker på mina handlingar längre, för något foto hittar jag då banne mig inte o_O

Receptet kan ni få ändå.


50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap (eller 1 dl ljus sirap)
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt


Gör så här

Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.

Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 200 grader.


Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

--------------------

Som ni vet brukar jag baka i avlånga brödformar, det här brödet blir högt, fint och luftigt.
Den som inte tycker om den lite speciella smaken av mörk sirap (som t ex flisan), då rekommenderar jag att du använder ljus sirap istället.

Lycka till med baket och ha en trevlig helg :)

Puss och kram. Love U.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0