Lördag och snart barnledig

Vaknade av hundskall kl 07.07 i morse, ungefär samtidigt hörde jag små tassande fötter. Fy fasen lördag och ingen sovmorgon...jag vägrade att stiga upp och visade inte att jag var vaken. Istället låg jag och somnade, vaknade av barnteve, somnade och vaknade igen om vartannat.
Till sist orkade jag inte ligga och irritera mig längre, utan klev upp. Då var klockan 9.

Hundskallet jag vaknat av, visade sig vara min föredetta svågers hund som var hos farfar. När flisan såg det ville hon dit och vara med farfar och hunden.
Jag följde med och undrade om det var okej att hon var där.
Grönt ljus, så jag bestämde mig för att gå en lite längre promenad.
Då hittade jag massor av såna här sköningar

Så nu är våren här enligt flisan.

När jag kom hem en nätt timme senare var tösen med sin kusin och då gick jag hem.
Bryggde mig kaffe, tog en korsordstidning och bok för att gå ut på baksidan. Tyvärr har jag en ny granne som har lettiska arbetare som renoverar hans hus, och dem är tamefan uppe dygnet runt, jobbar hela tiden...
Idag har dem kört motorsågen och eldat diverse bråte, låter som fan och luktar skit.
Satt ändå ute 4 timmar (bara för att).

När solen gick i moln gick jag in för att prova ett nytt recept på tekakor. De var god smak på dem, men lite sega tyckte både jag och liten.

Vill du ändå prova så följer receptet nedan :)

Ingredienser
5 dl vatten
2 ½ dl havregryn
50 g margarin
50 g jäst
1 tsk salt
1-2 msk socker
ca 10 dl vetemjöl special (det går bra med vanligt vetemjöl också)

Hur gör jag?
Koka upp vattnet. Lägg havregrynen i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Rör om och låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.

Smula ner jästen i havregrynsblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och socker. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet. Bearbeta degen till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i 8 bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen tills det blir kakor som är ca 1-1 ½ cm tjocka. Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs i ca 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna övertäckta med en handduk på ett galler eller på en handduk.

Lycka till och smaklig spis.

Puss och kram. Love U.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0