Ops :P

Även den mest hängivne bagare kan göra misstag, tror att jag idag är en aningen tankspridd.

Vi håller på att tillverka praliner i alla möjliga smaker, och nu ska botten täckas av choklad. Jag har smält choklad i micron massor av gånger och VET att man ska kolla till den var 15:de sekund. Trött och virrig ställer jag in den lilla porslinsskålen med några rutor choklad, ställer tiden på en minut (precis som jag brukar), vänder ändan till för att öppna förpackningen av små söta formar i glada färger när det säger POFF i mikron.

Vit rök smyger sig ut och luktar bränt, ojoj vad hände nu??? Jag kikar in genom glaset och möts av synen....sprucken skål. För att inte brandvarnaren ska börja tjuta så öppnar jag ytterdörren före mikrodörren. DET LUKTAR FÖRJÄVLIGT!!!

Ut med faten och ner med formen i slasken...


  

Ny skål, ny choklad och fokus på mikron... Så där, då var det bara att slutföra projekt julpraliner.


  

  Fram med de fina formarna och voila... 50 stycken finfina praliner.



  

  Hjortrontryffel och hallontryffel i praliner av mörk choklad.


  

  Kola, nougat och nutellafyllning i praliner av ljus choklad.



Nu är klockan mycket och än återstår lite att göra innan det får bli jul även hos oss, i år har jag inte kännt någon som helst press eller stress. Det är bästa av allt är att plösen och jag har haft mycket tid med varandra och gjort alla godsaker tillsammans.

Sov gott alla kära människor, ta det lungt och stressa inte. Det blir bara bråk av stress. Puss och kram. Love U.

Kommentarer
Postat av: Catta

Åhh gumman så fina pralinerna blev.

Det ser superlyxigt ut.



Puss och Kram

2010-12-20 @ 12:06:07
URL: http://www.wodzan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0